Vain hyvin pieni osa Australian väestöstä on alkuperäisasukkaita eli aboriginaaleja. Suurin osa australialaisista on britannialaista alkuperää. Sydneyssä toimi Britannian rangaistussiirtola 1700-luvun lopussa, mutta 1800-luvun alusta lähtien maahan alkoi saapua paljon ihmisiä myös omasta tahdostaan. Heistä suurin osa tuli Brittein saarilta, mutta ihmisiä saapui myös mm. Italiasta, Saksasta, Kiinasta ja Kreikasta. Britannian siirtomaavallan vuoksi Australiassa puhutaan englantia.
Australiassa on paljon eliölajeja, joita ei tavata missään muualla. Esimerkiksi eukalyptus kasvaa luonnonvaraisena vain Australiassa. Kengurusta tunnettu maa on koti myös esimerkiksi koalalle, vompatille ja vesinokkaeläimelle.
AFS:n kautta on myös mahdollista lähteä vaihtoon Tasmaniaan. Tasmania on Australian suurin saari, jonka kaunis luonto jättää sanattomaksi. Noin 42% Tasmanian pinta-alasta, mukaan lukien kansallispuistot ja maailman perintökohteet on suojeltu jossain muodossa. Tasmaniassa on myös Australian suurimmat sademetsät.
Tasmania on ollut pitkään kaukainen ja mystinen alue, joka on tullut useammalle tutummaksi turismin kautta. Tällä häkellyttävällä saarella, kuten Austraaliassakin näkee kasveja ja eläimiä, mitä muualla maailmassa ei löydy. Maailman ensimmäinen ympäristöpoliittinen puolue perustettiin Tasmaniassa ja saari onkin merkittävä kohde eko matkailulle.
Australiassa vallitsevasta yleisestä käytännöstä johtuen ja muista AFS:n kohdemaista poiketen isäntäperheille saatetaan maksetaan kulukorvausta heidän ottaessaan vaihto-oppilaan. Ohjelmassa noudatetaan muutoin AFS:n standardeja ja laatuvaatimuksia.