Latvia on yksi Baltian maista, ja se on sijaintinsa ansiosta toiminut läpi historiansa eräänlaisena siltana idän ja lännen välillä. Latvialaisessa kulttuurissa on piirteitä niin slaavilaisesta perinteestä kuin länsieurooppalaisuudestakin.  Latvia on myös tunnettu kansantansseistaan.

Latvian ympäristölle tyypillisiä asioita ovat tasangot, matalat mäet, laaksot, pienet järvet, metsät, meren läsnäolo ja villieläinten runsaus.

Monet koulut tarjoavat oppiaineiden lisäksi myös kouluajan ulkopuolista toimintaa. Etenkin pienillä paikkakunnilla koulut ovat usein myös nuorten sosiaalisen elämän keskuksia. Tyypillisimpiä aktiviteetteja ovat esimerkiksi kuoro, tanssiminen, uiminen, koripallo tai talviurheilulajit. Latviassa lukio on auki syyskuusta toukokuuhun, (ma-pe 8.00-15.00). Latvialaisissa kouluissa puhutaan joko venäjää tai latviaa.

Latvian virallinen kieli on latvia, mutta venäjää puhuu äidinkielenään noin 40 % väestöstä. Suurin osa vaihto-oppilaista sijoitetaan latviankielisiin isäntäperheisiin, mutta osa perheistä on myös venäjänkielisiä. Latvialaiset perheet tykkäävät käydä mökeillään lomilla ja viikonloppuisin. Sukulaisia asuu monesti samassa talossa.

Ruokahetki on perheelle tärkeää aikaa, joten silloin on hyvä olla kotona. Latvialainen ruoka vaihtelee alueen mukaan. Liha ja perunat ovat tärkeä osa ateriaa yhdessä pasteijan, savustetun kalan, maitotuotteiden, kananmunien ja viljan kanssa. Keitot ja makkarat ovat myös suosittuja. Kesällä ja syksyllä tehdään paljon marjapiirakoita ja torttuja.

Katso Latvian esittelyvideot!

Katso kuvia Latvian AFS:n instasta!